nedeľa 23. júla 2017

Bleskové rozhodnutia a Démoni z Českej Lípy čaká futsalová elita

"Po zostupe z prvej ligy sme dvakrát usilovali v druhej ligy o návrat späť, ale vždy sme skončili druhí. Takže keď ponuka prišla, tak sme neváhali ani sekundu, "vysvetlil Jiří Šubrt, prezident Démonov.

Pre Českolipsku futsalisti tak razom nastala hektická doba. Teplice sa odhlásil vo štvrtok 3. septembra a hneď v piatok boli účastníkom najvyššej súťaže Démoni. Do štartu v tú dobu zostával len týždeň a Českolipští mali v piatok 11. septembra hostiť Slaviu Praha.

"Požiadali sme Slaviu, či by sme mohli prvé kolo odložiť o týždeň, pretože sme potrebovali vyriešiť legislatívu. Keď sme vzali prvú ligu, tak sme totiž mali do štartu druhej ligy, kde sme mali zase hrať, ešte mesiac, takže na všetko bolo veľa času.Teraz sme museli všetko ur� �chliť, "opísal Šubrt.

Prípravné zápasy tak stihli futsalisté Českej Lípy len dva, kedy nastúpili proti českej reprezentácii v malej futbale. "Síce sme dvakrát prehrali 3: 4 a 1: 4, ale nebola to zlá stretnutie," mienil prezident Démonov.

V druholigovom kádri z vlaňajška nenastali zásadné zmeny, základná kostra zostala a k tomu prišli noví hráči. Vrátil sa Soukup, na hosťovaní z Ústí nad Labem prišiel Betyár a potom Lakatos, ktorý doteraz futsal nehral. "Je to úplne nový hráč, tak uvidíme," povedal Jiří Šubrt. "Ďalej sme to postavili na našom mladosti.Sú to chalani, ktorí hrali v devatenáctce. "

Oporou nováčika najvyššej súťaže by mal opäť byť skúsený Stanislav Bejda. "Opäť je to mozog tímu, ale to mladosť bude mať od nás veľa zelenú. Tí chlapci sú výborní, "uviedol Šubrt. "Vo futsale sme u nás vychovali treba Matúša Kubelka, ktorý sa dostal až do reprezentácie. Tesne pre d naším náhlym presunom do prvej ligy sme ho ale pustili do Sparty, čo nás teraz samozrejme trochu mrzí, ale už sa nedá nič robiť. "

Úvodná bitku v prvej lige zohrajú Démoni v Mestskej hale tento piatok od 20.30 proti pražskej Slavii. "Veľa posilnila, má tri reprezentantmi, ale nebojíme sa a už sa na to veľmi tešíme," naznačil Šubrt.

Boje medzi českou elitou sú ale veľmi náročné.O tom sa Démoni presvedčili v premiérovej sezóne 2012/13, v ktorej získali len jediný bod. "Dúfam, že ich teraz bude viac," želá si Jiří Šubrt, podľa ktorého má klub rozpočet na prvoligovú sezónu úplne pokrytý.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára